top of page

ABOUT  HÄNDEL GOES TINDER

Social media botst met de 18e-eeuwse muziek van G. F. Handel in de nieuwe multimedia-opera Händel goes Tinder.

Wanneer single twintiger Dorinda wordt gedumpt, gaat ze online op zoek naar de liefde van haar leven. Beste vriendin Tatiana staat haar bij door dik en dun. Vindt ze een man die een aria waard is, of wordt het een eindeloze parade van losers en “naar links swipen?”

Theater, comedy en klassieke muziek vinden elkaar in een nieuw verhaal, dat pijnlijke momenten van herkenning oplevert voor iedere smartphone-verslaafde millennial. Samen met het publiek maken de OperaBitches een interactieve reis door het desastreuze liefdesleven van Dorinda.

Sopraan Channa Malkin en violiste Anastasia Kozlova zijn de bedenkers van deze nieuwe productie “Händel goes Tinder”. Een tragikomisch drama met script en regie van Michael Diederich (bekend van o.a. All Together Now, Boom Chicago en diverse Joop van den Ende-musicals).

Met muzikale ondersteuning van: AvinoaShalev (klavecimbel), Izhar Elias(gitaar) en Tony Overwater (violone).

“Händel goes Tinder” wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst) en het NORMA Fonds.

logo_liggend.png
Norma Fonds logo wit transparant.png
thumbnail_OperaBitches_-_Händel_Goes_Tin
"Een voorstelling waarbij    verschillende opera's van  Händel zijn gecombineerd tot  een  spannend en hilarisch  verhaal"
 Een groot succes met  uitverkochte zalen in 2019 

Meet The Team

Channa Malkin foto Merlijn Doomernik.jpg

Channa Malkin -Sopraan

Channa Malkin is een jonge sopraan uit Amsterdam. Op haar zestiende maakte zij haar debuut bij De Nederlandse Opera als Barbarina in Le Nozze di Figaro.

Sindsdien was zij als soliste te gast bij vele bekende orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Anastasia_DSF1109_pp.jpg

Anastasia Kozlova -

Viool

Anastasia Kozlova verhuisde met haar muzikale gezin naar Nederland op haar 13de en is vanaf jonge leeftijd actief als solist, kamermuzikus en oprichter festivals.

Haar doel is het enthousiasmeren van jonge mensen voor klassieke muziek.

Zij treedt op en geeft masterclasses aan jong talent.

HGT-004_20190818_MKF112601.jpg

Michael Diederich -

Regisseur

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Twitter Icon

Michael Diederich is een Amerikaanse regisseur, acteur, tv en musical ster. Hij speelde jarenlang bij Boom Chicago en in Joop van den Ende Musicals.

Regisseerde talloze Musicals en is een veelgevraagd spreker op internationale congressen.

In Nederland is hij o.m. bekend door zijn optreden bij TV programma All-Together Now.

763.jpeg

Tony Overwater

- Violone

Tony Overwater is één van Nederlands meest markante bassisten. Hij is een veelzijdig musicus en componist die zich zowel als solist, bandleider en begeleider profileert in Nederland en ver daarbuiten. 

Onderscheiden met o.m. VPRO Boy Edgar prijs, de Podiumprijs en een Edisson. Lid van Rembrandt Freirichs Trio werkte hij samen met vele jazz legendes wereldwijd.

102368_web.jpg

Avinoam Shalev

- Klavecimbel

Israëlische pianist, organist en klavecinist Avinoam Shalev heeft veelvuidig opgetreden in diverse landen. Medeoprichter van Ensemble Arava en lid van barokorkest "la festa musicale". Recent heeft hij het prestigieuse Bach concours gewonnen in Leipzig en heeft opgetreden bij de Wigmore Hall in Londen.

Actief als solist, kamermusicus, begeleider en docent woont Avinoam recent in Den Haag.

Izhar barokgitaar 2 Fotograaf Merlijn Do

Izhar Elias

-Gitaar

Izhar Elias is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poëtische en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitvoeringspraktijk (barok en 19de eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia.

Winaar van de prestigieuse Nederlandse Muziekprijs geeft hij concerten in Rusland, Europa, Zuid-Oost Azië, Australie en de VS.

Guest Artists

marianna-3jpg_26727614704_o.jpg

Marianna Soroka-

Percussie

Marianna Soroka deelt enthousiast haar muzikale vaardigheden die balanceren tussen hedendaagse -, oude - en volksmuziek, zowel als kamermusicus en solist. Hierdoor wint ze snel aan internationale bekendheid, vooral als een percussiespeler die oudere stukken speelt. Marianna is een van de oprichters van het nieuw Frans barokensemble Le Concert d'Apollon en lid van de bekroonde Mitomani, een folkgroep met meerdere stijlen. Marianna's uitvoeringen omvatten barokrepertoire met Vox Luminis en Concerto Foscari, evenals 20e eeuw en hedendaags met LUDWIG, Slagwerk Den Haag en But What About Ensemble (percussie en piano).

Evan-Buttar-portrait-copy.png

Evan Buttar -

Cello

Evan Buttar houdt van het spelen en verkennen van een breed scala aan repertoire van Renaissance tot hedendaags met vele ensembles, orkesten en als solist. Evan treedt op met groepen zoals het Orkest van de Achttiende Eeuw en het Dutch Baroque Orchestra, en trad op in festivals, zoals Musica Antica da Camera, Geelvinck Fortepiano Festival, MAfestival Brugge en Festival Oude Muziek Utrecht fringe, en Bach Festival Dordrecht. Evan speelt een barokcello van Jakob Weiss (ca. 1745) royaal in bruikleen bij de verzameling van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Henriette.jpg

Henriëtte Wirth-

Klavecimbel

Henriëtte Wirth soleerde tijdens het C.P.E. Bach-jaar, in een klavecimbelconcert onder leiding van Barthold Kuijken. In datzelfde jaar richtte zij een barokorkest in Brussel op, Ars Mirabilis. Hiernaast is zij organist van het Castello Consort, een ensemble dat zich specialiseert in 17e-eeuwse muziek. Het Castello Consort was afgelopen seizoen te horen tijdens de Händel-Festspiele in Göttingen, het Beverley Early Music Festival te York, en in de grote zaal van het Utrechtse TivoliVredenburg speelden zij een Fabulous Fringe-concert tijdens het Festival Oude Muziek.

Sinds 2007 is Henriëtte als piano- en klavecimbeldocent verbonden aan het cultuurcentrum van de Universiteit Utrecht. Tevens zingt Henriëtte renaissance polyfonie en speelt zij barokharp.

bottom of page